Blog van ZijnZorg

We schrijven regelmatig korte stukjes. Mogelijk bemoedigen ze en zijn ze toepasbaar.

 

Balans in een rommelige tijd

Soms kan het aanvoelen alsof je de balans in je leven helemaal kwijt bent. Teveel werk, te weinig focus, te moeilijke gesprekken met je partner en te weinig tijd voor je kinderen. Overal lijkt vraag naar te zijn, maar zelf blijk je steeds tekort te hebben. Een tekort aan tijd, antwoorden, energie en gezelligheid.

Balans is echter iets dat vanbinnen zit. Het is niet iets praktisch zoals een goed uitgebalanceerde agenda. Wanneer je je tijd besteedt aan dat wat God voor jou bedoeld heeft voor die dag, vallen andere zaken mogelijk meer op hun plek.

 

Ik heb gezien welke bezigheid God de mensenkinderen gegeven heeft om zich daarmee te vermoeien.Hij heeft alles op zijn tijd mooi gemaakt. Ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd, zonder dat de mens het werk dat God gedaan heeft, van het begin tot het eind kan doorgronden. Ik heb gemerkt dat er voor hen niets beter is dan zich te verblijden en het goede te doen in hun leven, ja ook, dat ieder mens eet en drinkt en het goede geniet van al zijn zwoegen. Dat is een gave van God.

 

Zie Prediker 3:10-13.

 

Het is een gave van God om te genieten. Vergeet daarom niet te genieten van het goede om je heen. Die balans vormt zich dan rondom het werk dat God voor je heeft weggelegd, of je nou huismoeder bent, accountant, leraar, tuinman, student of met pensioen.