Blog van ZijnZorg

We schrijven regelmatig korte stukjes. Mogelijk bemoedigen ze en zijn ze toepasbaar.

 

2021 – Wat nu weer?

Na een jaar als 2020 zullen veel mensen zich vast herkennen in de gedachte 'wat zal 2021 met zich mee brengen?' Op allerlei vlakken kunnen er onzekerheden zijn, zowel wereldwijd, landelijk als in je eigen huis. Sommige mensen starten misschien met hoop voor wat er dit jaar gaat gebeuren, waar anderen wellicht juist enorm opzien tegen dit nieuwe jaar.

Misschien is wat je nu gaat lezen een uitdaging, maar in plaats van afwachten wat het jaar gaat brengen, is het ook interessant om eens te denken: Welke kansen krijg ik dit nieuwe jaar?
Er zijn 365 dagen. Dit betekent bijvoorbeeld 365 keer de kans om de dag met God te beginnen, 365 dagen de kans om 'ik hou van jou' te zeggen tegen een geliefde of 365 keer de kans om te bidden, voor jezelf of anderen.

Wanneer we er zelf zo in staan, kunnen we de mensen die bij ons komen misschien ook helpen er zo mee bezig te gaan.

 

Voor alles is er een vastgestelde tijd,
en er is een tijd voor elk voornemen onder de hemel.

 

Zie Prediker 3:1.

 

Voor alles heeft God een vastgestelde tijd. Hij heeft het in Zijn handen, ook dit nieuwe jaar. En ook geeft hij, met elke dag die Hij ons schenkt, weer nieuwe kansen om positieve, opbouwende dingen te doen. En lukt het een dag niet? Volgende dag mogen we weer opnieuw beginnen, met God.

Feedback is welkom!